Vágólapra másolva!
Hosszú szünet után jövő pénteken ismét rajthoz áll Gail Devers és Maurice Greene, az amerikaiak két klasszis atlétája, akik a New York-i Millrose Games fedett pályás viadalon térdelnek újra rajtgépbe.

A tavaly novemberben 40. születésnapját ünneplő háromszoros olimpiai bajnok Devers a 2004-es athéni játékok óta szinte egyáltalán nem versenyzett, tavaly éppen New Yorkban tért vissza, ám a szabadtéri szezont újból kihagyta, így közel egy év után láthatták őt a sportág szerelmesei. A viadal szervezőinek tájékoztatása szerint a veterán csillag kedvenc számában, 60 m gáton áll rajthoz.

Greene, a honfitársához hasonlóan ötkarikás bajnok, illetve többszörös vb-győztes vágtázó 2005-ben sérülésekkel bajlódott, tavaly pedig motiváció hiánya miatt maradt távol a nemzetközi viadaloktól. Most azonban edzője szerint ismét "ki van éhezve a sikerekre". New Yorkban 60 m-en, azon a távon indul, amelynek világcsúcsát 6.39 mp-cel 1998 óta tart.

A jubileumi 100. Millrose Gamesen a két sztár mellet többek között a rúődugrás női világcsúcstartója, az orosz Jelena Iszinbajeva, a súlylökés fedettpályás világbajnoka, Reese Hoffa, és az olimpiai ezüstérmes amerikai középtávfutó, Bernard Lagat is részt vesz.