Vágólapra másolva!
Az első helyen végzett az Imre Géza, Kovács Iván, Boczkó Gábor, Kulcsár Krisztián összeállítású magyar válogatott a Kuvaitvárosban rendezett férfi párbajtőr Világkupa-versenyen.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a viadalon - melyen 21 együttes szerepelt - az ukrán alakulat lett a második, a francia pedig a harmadik. A magyarok, akik egy hete, Dohában az ukránok és a spanyolok mögött a harmadik helyen végeztek, ezúttal a franciákat verték három tussal az elődöntőben, majd az ukránokat 17-tel a fináléban.

Kulcsár Győző szövetségi kapitány elsősorban annak örül, hogy a franciákat végre sikerült legyőzni, mert erre az elmúlt években nemigen akadt példa. Egyéniben Pádár Tamás a 12., Fekete Attila a 21., Kulcsár a 27., Boczkó a 33., Imre a 39., Kovács a 42. lett. Az aranyérmet a lengyel Tomas Motyka vehette át. A versenyen 146 párbajtőröző lépett pástra.

Ugyancsak a hétvégén férfi tőr viadalt rendeztek Párizsban: a magyarok többnyire a középmezőnyben végeztek, Mazza Lorenzo a 23., Bíró Péter a 32., Huszka Zsombor a 70., Dubecz Ádám a 88., Szabados Gábor a 107. helyet szerezte meg. Győzött a német Benjamin Kleibrnik. A versenyen 130 tőröző indult.