Vágólapra másolva!
A Magyar Olimpiai Bizottság a Peking Szurkolói Klubbal összefogva szombaton olimpiai napot rendezett a városligeti műjégpályán, ahol a korcsolyázók és az eseményre kilátogatók részletekbe menően jó néhány téli sportággal megismerkedhettek. A vállalkozó kedvűek így például még a curlingezők húszkilós, walesi gránittömbje előtt is "söprögethettek".

Két olimpiai bajnokunk, a cselgáncsozó Kovács Antal és az ökölvívó Kovács István az influenzával bajlódva végül nem vállalta a megméretést, hogy számot adjon korcsolyázótudásáról, de utóbbi azt azért elárulta, komoly kötődése van a havas-jeges sportágakhoz. S nem csak azért, mert szeret síelni. "Gyerekkoromban először jégkorongoztam, de fizikailag nem álltam meg a helyem, mint ahogy a kézilabdában sem, tulajdonképpen így lett belőlem ökölvívó" - fogalmazott a WBO korábbi pehelysúlyú világbajnoka.

A vízilabdázó Kósz Zoltán csak a díjátadó szerepét vállalta, így olimpiai bajnokainkat végül Horváth Gábor és Vereckei Ákos képviselte aktívan, mégpedig a kajak-kenusok és a jégkorong-válogatott hírverő hokimeccsén. S a nap során a sportág apróságai, a 6-8 éves mini korosztály legjobbjai is megmutatták, hogy milyen ügyesen terelgetik a "pakkot".

Forrás: [origo]



A gyorskorcsolyasport rejtelmeibe a sokszoros magyar bajnok Egyed Krisztina - aki ugyancsak volt már olimpiai zászlóvivő - avatta be a érdeklődőket, a curling fortélyait pedig a fitnesz világbajnoki címei után sportágat váltó Béres Alexandra magyarázta el. S a vállalkozó kedvűek a hirtelen megszerzett tudást rögtön a gyakorlatban is alkalmazhatták, mert a kamaraerdei Curling Club biztosította a pályát, a köveket, a "söprűket" és a szakképzett oktatást is.