Vágólapra másolva!
Március 3-án, a Nagyvárad téri egyetemi központban ünnepli fennállásának 50. évfordulóját az OSC.

A "kis-nagy" egyesület jubileumáról rendezett keddi sajtótájékoztatón Frenkl Róbert, az Orvosegyetem Sport Club első, a posztot immár fél évszázada betöltő, ekként pedig sajátos világcsúcsot tartó elnöke elmondta, hogy az ünnepségekhez sportesemények is kapcsolódnak. Az rg-bemutatóval is színesített közgyűlés szombatján vívófesztivál zajlik, de terveznek vízilabdatornát is az OSC élvonalbeli férfigárdája mellett az olasz Camogli, továbbá a Pécs és az Ybl ob I-es csapatának részvételével. Ehhez jöhet pluszban a nemrég "villámházassággal" alakult Újpest-OSC női pólósainak közreműködésével rendezendő csúcsesemény, ha Budapest megkapja a vendéglátói jogot: a LEN-kupa áprilisi, négyes döntőjének a lebonyolítása.

A sajtótájékoztatón az OSC olimpiai bajnokai közül jelenlévő Kulcsár Győző, a négyszeres ötkarikás aranyérmes párbajtőröző a hajdani nagy vívómesterek mai hiányáról beszélt, a vízilabdázó olimpiai első Bodnár András úgy vélte, jelen pillanatban nincs Magyarországon valódi egyetemi sport, bajnoktársa, a két BEK-győzelmet is a magáénak valló Szívós István pedig azt mondta, a mai OSC egyelőre csak keresi az útját.

Frenkl professzor ehhez hozzáfűzte, hogy a klub fél évszázada két különböző 25 évre osztható fel. Az első 25 esztendő a felívelés és a jelentős sikerek ideje volt, ugyanakkor a második az üzleti alapú sport világában az alkalmazkodás, a túlélés története. Hosszú távon a felsőoktatás átalakulása, megerősödése ígér stabilitást.