Vágólapra másolva!

Hamm újra éhes a sikerre

Paul Hamm, az athéni olimpia férfi egyéni összetett tornászbajnoka úgy döntött, visszatér és megpróbál kijutni a pekingi játékokra.

A görögországi aranyérmét egy pontozói hibának - is - köszönhető Paul, valamint ikertestvére, Morgan a múlt héten már egyeztetett a nemzeti szövetséggel jövőjükkel kapcsolatban. Ezt a sportolók ügynöke, Sheryl Shade és apjuk, Sandy Hamm is megerősítette.

A két testvér még nem nyilatkozott visszatérésükkel kapcsolatban, ám azt lehet tudni, abban állapodtak meg a sportág amerikai vezetőivel, hogy idén még egyetemi záróvizsgáik miatt nem vesznek részt minden versenyen.

"Annyit tudunk csak, hogy Paul és Morgan tárgyalnak a tornász szövetséggel jövőjükről. Mi nagyon örülnénk, ha ismét versenyeznének, hiszen kiemelkedő képességűek" - kommentálta a hírt Darryl Seibel, az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának szóvivője.

Paul Hamm athéni aranyérme azért kavart óriási vihart, mert a viadal után nem sokkal kiderült, hogy a végül harmadik dél-koreai Jang Te Jung korlátgyakorlatát a valódi értékénél egy tizeddel kevesebbre pontozták, amivel pedig megnyerte volna a viadalt. A hibát a nemzetközi szövetség (FIG) ugyan elismerte és három pontozóbírót is eltiltott miatta, ám a végeredményt nem változtatta meg, mint ahogy később a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) is .

A 2003-ban összetett világbajnok, míg Athénban csapatban és nyújtón is ezüstérmes Hamm a nagy visszhangot kiváltó eset után vonult vissza.