Vágólapra másolva!
Újabb híresség örökítette meg kézlenyomatát a Magyar Sportcsillagok Falán: ezúttal Hammerl László sportlövő, a Nemzet Sportolója tenyerelt a gipszmintába.

A 65. születésnapját jövő csütörtökön ünneplő kiváló sportember 1964-ben Tokióban, 22 évesen olimpiai aranyérmet szerzett a kisöbű sportpuska fekvő számban. Ugyanott harmadik lett az összetettben, míg négy évvel később, Mexikóvárosban újra a fekvő versenyben ért el kiemelkedő eredményt, a dobogó második fokára állhatott fel.

Szakvezetőként hasonlóan sikeres volt, szövetségi kapitánykodása alatt - a szép számú világ- és Európa-bajnoki címek és érmek mellett - 1980-ban Varga Károly (kisöbű sportpuska fekvő), 2004-ben pedig Igaly Diána (skeet) lett olimpiai bajnok.

"Nagyon köszönöm ezt az elismerést. Azt hiszem, nagy megtiszteltetés ez, de nemcsak nekem, hanem a sportágnak is. A sportlövészet sajnos viszonylag ismeretlen, keveset szerepel a médiában. Most ezzel a díjjal azonban egy kicsit újra felénk irányul a figyelem, ami sokat segíthet abban, hogy a mostaninál több gyerek menjen ki a lőterekre. Nekik innen is azt üzenem, hogy csinálják, mert megéri" - mondta Hammerl László, akit Krzyzewsky Miklós, a magyar szövetség elnöke köszöntött.

A Hemingway Alapítvány által létrehozott Sportcsillagok Falán - amely a Testnevelési Egyetem aulájában tekinthető meg - immár 145 kézlenyomat díszeleg.