Vágólapra másolva!
Huszonöt volt válogatott röplabdázó - El a kezekkel Schmitt Páltól! címmel - nyílt levélben állt ki a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke mellett, egyben felszólította Körösfői Lászlót, hogy "mondjon le minden sportban betöltött megbízatásáról".

A Danada Judit által a távirati irodához eljutott közlemény szerint "A MOB elnökét politikai megrendelésre eddig többször megtámadták. Minden alkalommal bizalmat szavazott neki a tagság."

Az aláírók úgy vélik, Körösfőinek, a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnökhelyettesének, volt elnökének, "aki maga a megkövesedett múlt", saját sportága megmentésén kellene fáradoznia Schmitt támadása helyett. Kiemelik, hogy éppen az ő elnöksége alatt került kilátástalan helyzetbe a röplabda, szűnt meg számtalan klub és csökkent radikálisan az utánpótláskorúak száma.

"Ezért felszólítjuk Körösfői Lászlót, hogy nézzen tükörbe és mondjon le minden sportban betöltött megbízatásáról, és politikai küldetését ne a sportélet rombolására használja fel, ha már segíteni képtelen" - zárul a sportág olyan ismert alakjainak aláírásával jegyzett közlemény, mint Bardi Gyöngyi, Torma Ágnes, Filipovits Tamás és Karagics Mátyás.

A Fővárosi Bíróság Körösfői László beadványa alapján kedden első fokon megsemmisítette a MOB szeptemberi rendkívüli közgyűlésén született határozatot, amely 69-69-es szavazataránnyal - három tartózkodás mellett - megerősítette elnöki tisztségében Schmitt Pált.

A Klub Elnökök Klubja (KEK) az üggyel kapcsolatban összefogásra hívja a magyar olimpiai mozgalomban érdekelt egyesületek vezetőit, edzőit, sportolóit. A Perjámosi Sándor KEK-elnök, a Dunaferr SE első embere által jegyzett felhívás szerint "A pekingi nyári olimpiát megelőző másfél évvel mindenki számára a sikeres felkészülés, a kvalifikációk megszerzése legyen a legfontosabb, és ezért kérik, hogy mindenki tegye félre a személyeskedést és teljes erővel az olimpiai sikerért dolgozzon."

Markovits László, a Vasas elnöke, a MOB elnökségi tagja szerint elnökségi ülésen kell foglalkoznia a testületnek Fővárosi Bíróság keddi döntésével.

"Nem lehet a fejünket a homokba dugni, meg a pekingi felkészülésre hivatkozni. A sportolók ugyanúgy edzenek tovább, de ezt az ügyet kezelni kell, még ha csak első fokú döntésről van is szó" - mondta Markovits.

Markovits, aki nem tagja a KEK-nek, hangsúlyozta, nem pro vagy kontra kell foglalkozni az üggyel, hanem kezelni kell a helyzetet. "Felmerült egy ügy a MOB működésével kapcsolatban, s nem tehetünk úgy, mintha nem létezne. Az első lépés az elnökségi ülés" - szögezte le Markovits.