Vágólapra másolva!

Norvég sikerekkel zárult az északisí-vb

Odd-Bjorn Hjelmeset és Frode Estil révén kettős norvég siker született a szapporói északisí-világbajnokság hagyományos zárószámában, a tömegrajtos férfi klasszikus stílusú 50 km-es sífutásban.

A verseny rendkívül izgalmasan alakult az utolsó kilométerre öten maradtak együtt az élbolyban. A hajrát a két norvég bírta a legjobban, s közülük ha csak pár tizeddel is, de Hjelmeset megelőzte a címvédő Estilt.

Tömegrajtos férfi 50 km, klasszikus stílus:
1. Odd-Bjorn Hjelmeset (Norvégia) 2:20:12.6
2. Frode Estil (Norvégia) 0.4 mp hátrány
3. Jens Filbrich (Németország) 4.5 mp h.

Pozitív lett a doppingtesztje Szergej Sirajevnek - jelentette be a nemzetközi szövetség (FIS) vasárnap. Az orosz sífutó szervezetében február 24-én, versenyen kívüli ellenőrzés során a vérdopppingnak számító EPO-t találtak. A 24 éves sportoló versenyzési jogát felfüggesztették, büntetéséről májusi, szlovéniai tanácskozásán dönt a FIS tanácsa. Sirajev a vb-n 15 kilométeren a 11. helyen végzett, az ezüstérmes orosz váltóban nem állt rajthoz.

Renate Götschl nyerte a női szuperóriás-műlesiklást az alpesi sízők Világkupa-sorozatának Tarvisióban rendezett versenyén. Az osztrák klasszis sikerével megnyerte a szakági Vk-t, illetve az összetett Vk-ban befogta az élen az ezúttal harmadik amerikai Julia Mancusót.

Eredmények:
1. Renate Götschl (osztrák) 1:18.66 perc
2. Nicole Hosp (osztrák) 1:19.67
3. Julia Mancuso (amerikai) 1:19.88