Vágólapra másolva!
Körösfői László nyílt levélben fordult Schmitt Pálhoz és a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagjaihoz, mivel úgy véli, a Fővárosi Bíróság február 7-i "döntését sokan teljesen félremagyarázzák".

"A Fővárosi Bírósághoz benyújtott keresetem indoka az volt, hogy megítélésem szerint a MOB a 2006. szeptember 8-i ülésén súlyos eljárásjogi hibát követett el. Ugyanis teljesen figyelmen kívül hagyta a MOB Alapszabálya 17 § 1. pontját, mely kimondja, hogy szavazategyenlőség esetén a szavazást a vita folytatása után egy alkalommal meg kell ismételni.

Álláspontom szerint Önnek sem lehet közömbös, hogy a MOB teljes mértékben legitim módon járjon el, így sajnálatos, hogy sem a vita folytatása sem a szavazás megismétlése nem történt meg, tehát a MOB nem tartotta be saját alapszabályát" - olvasható a levélben. "A bíróság első fokon elfogadta azon álláspontomat, hogy a közgyűlés megsértette saját alapszabályát, ezért egy eljárási hiba miatt megsemmisítette a közgyűlés határozatát."

Körösfői Schmittel kapcsolatban leszögezi: "én Önt jelenleg a MOB legitim elnökének tartom, és ha Ön elolvassa a bírósági keresetet tapasztalni fogja, hogy az nem személyes támadás a MOB elnökével szemben, hanem azt az elvi álláspontomat jelzi, mely szerint megengedhetetlen számomra, hogy egy ilyen tekintélyes szervezet bármilyen fontos vagy kevésbé fontos kérdésben letévedjen a legalitás útjáról."

Egyben kéri a MOB-elnököt: "szólítsa fel azokat, akik ezt azt ügyet politikai támadásként kezelik, hogy együtt ügyeljünk a MOB jogszerű működésére, tekintélyének megóvására." Körösfői, aki a bírósági keresetet "egyszerű MOB tagként és nem a Magyar Röplabda Szövetség bevonásával és jóváhagyásával" nyújtotta be, arról is tájékoztatta a távirati irodát, hogy a 25 volt válogatott röplabdás által jegyzett, s őt támadó levél aláírói közül többen jelezték, nem ismerték annak tartalmát.

"Az állítólagos aláírók közül Dunszt István már korábban elmondta, hogy nem ismerte a levél tartalmát, hasonlóan Filipovics Tamáshoz, Karagits Mátyás pedig úgy fogalmazott, hogy behúzták őket a csőbe" - mondta az MRSZ elnökhelyettese, volt elnöke.

Az MTI-hez Danada Judit által március 1-jén eljuttatott, El a kezekkel Schmitt Páltól! című levél felszólítja Körösfői Lászlót: "mondjon le minden sportban betöltött megbízatásáról". A Fővárosi Bíróság a MOB szeptemberi rendkívüli közgyűlésének azon határozatát semmisítette meg, amely 69-69-es szavazataránnyal - három tartózkodás mellett - megerősítette Schmitt Pált elnöki tisztségében.