Vágólapra másolva!
A világ leghosszabb villamoson való futásával Guiness rekord felállítására törekszik a BKV Zrt.

A BKV Előre SE csapatának 15 sportolója vállalkozott arra, hogy péntekről szombatra virradóra végigfutnak 40 Combino villamoson úgy, hogy az első és hátsó ajtókon le, illetve felszállnak. A járművek péntek éjféltől sorakoznak fel egymás után a Jászai Mari tértől csaknem a Dob utcáig, több mint 2100 méter hosszan.

Forgalmi fennakadást nem okoz a kereszteződésekben az akció, mert csak az utolsó pillanatban érnek össze a villamosok, éppen a futás idejére. Egyébként a rendezvény idején az útkereszteződésekben forgalomirányítók és rendőrök biztosítják a forgalmat, a járművek épségét pedig nyolcvan biztonsági őr felügyeli - mondta Kiricsi Karola, sajtószóvivő.

Az érdeklődőket péntek éjféltől szórakoztató programokkal, kvíz játékkal várják a Jászai Mari térre. A sportolók két óra körül állnak rajthoz, hogy a lehető legrövidebb időn belül végigfussanak az egyedülálló Combino-láncon.

A rekordkísérletre egyébként az adta az ötletet, hogy a világon a Nagykörúton a legnagyobb a villamos forgalom, naponta 4,5 millió a le- és felszállások száma, és a Combino a világ leghosszabb villamosa.