Vágólapra másolva!
Somogyi Árpád 121 korongos új országos csúcsot lőtt és kilencedik lett a férfi skeetesek között a spanyolországi Granadában zajló sportlövő Európa-bajnokságon, de rosszabb utolsó sorozata miatt nem szerzett olimpiai kvótát.

A magyar versenyző végig kiválóan teljesített a három nap során és a pénteki záró 25 korong előtt mindössze három hibával, 97 koronggal (23, 25, 25, 24) kedvező pozícióban állt. Az utolsó szakaszt megelőzően ugyanakkor szinte biztos volt, hogy a kvótához, amelyből ötöt osztottak ki Granadában, egyáltalán nem, vagy legjobb esetben is csupán egyet szabad hibáznia. Somogyi végül 24 korongot talált el, s 121 korongjával a kilencedik lett, míg az utolsó kvalifikációs hely a nyolcadik, s szintén 121-gyel záró dán Goldingé lett.

"Azt hiszem, az eredmény miatt nem kell szégyenkeznem, de nagyon bosszant, hogy így maradtam le a kvótáról. Évek óta arra készültem, hogy kijussak az olimpiára, napi 10 órákat dolgozom azért, hogy lőhessek" - mondta kicsit szomorúan Somogyi a verseny után az MTI-nek. "Itt volt a nagy lehetőség, de sajnos nem jött össze. Azért az élet nem áll meg, és még a szeptemberi világbajnokságon lesz lehetőség kijutni a játékokra, igaz, ott már csak egy kvótát osztanak."

A másik két magyar közül Turák György az 59. (110 korong), míg Bokor Bálint a 66. (108 korong) lett. A magyar csapat így 339 korongos összteljesítménnyel 16.-ként zárt.