Vágólapra másolva!
A Bosznia elleni siker után ezúttal is a labdarúgó-válogatott mérkőzését találtuk a hét sportsztorijának, Isztambulban ugyanis nagyszerűen helytállt a Várhidi-csapat, egészen addig, amíg a skót Stuart Dougal bíró bele nem nyúlt a meccsbe Gera Zoltán kiállításával. Kiemelésre érdemesnek találtuk még az oroszok meglepetésgyőzelmét a férfikosárlabda Eb-n, valamint cselgáncsozóink sikeres vb-szereplését, amely négy pekingi kvótát eredményezett.

325 nap van hátra a pekingi olimpiáig, így a legtöbb világversenyen már nem csak az érmekért, hanem a kvótákért is megy a harc.

Cselgáncsozóink is olimpiai kvalfikációs-világbajnokságra utaztak Rio de Janeiróba, és a 12 tagú delegáció kitett magáért, hiszen Ungvári Miklós (66 kg), Hadfi Dániel (100), Baczkó Bernadett (57) és Mészáros Anett (70) révén négy harmadik hellyel zárta a brazíliai vb-t, ahonnan súlycsoportonként az első öt helyezett szerzett automatikusan pekingi repülőjegyet.

Forrás: [origo]

Ungvári Miklós (balra) és Mészáros Anett is vb-bronzzal gazdagodott

A többieknek sem kell bánkódniuk, mivel az áprilisi, lisszaboni Európa-bajnoksággal végződő Világkupa-sorozatban gyűjthetnek még pontokat, és követhetik a fent említett kvartettet.