Vágólapra másolva!
Nemzetközi kitekintéssel is mondhatjuk, hogy november 30. és december 3-a között Budapesten kerül sor az idei esztendő egyik legnagyobb testépítő- és fitneszeseményére, az IFBB égisze alatt rendezendő junior és masters fitnesz-, body fitnesz-, valamint body building-világbajnokságra. A vb "előversenye" a jövő hét végi magyar bajnokság lesz, a Stefánia-palotában.

A Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján Huber István elnök némi éllel a hangjában jegyezte meg, hogy Magyarországon jó néhány világbajnok akad, akiket azonban külföldön alig ismernek, s bár itthon is rengeteg versenyt rendeznek, magyar bajnoki címet csak ők adhatnak. "Akadnak olyan rendezők, akikkel perre mentünk, de vannak olyanok is, akikkel barátilag sikerült megegyeznünk" - vázolta a hazai viszonyokat Huber István, aki elmondta, hogy a "hivatalos" szövetség két úton indult: egyrészt a kőkemény versenysportot preferálja, másrészt a szabadidős rendezvényeknek is bőséggel teret ad.

Ami a versenysportot illeti, november 30. és december 3-a között Budapesten kerül sor az idei esztendő egyik legnagyobb sporteseményére, az IFBB égisze alatt rendezendő junior és masters fitnesz-, body fitnesz-, valamint body building-világbajnokságra. (A junior korosztály a 14-21 éveseket, a masters a férfiaknál a 40, a nőknél a 35 év feletti korosztályt takarja.)

A vb-re a budakalászi sportcsarnokban kerül sor, és az előzetes nevezések minden várakozást felülmúlnak: 47 országából, többek között Peruból, Bolíviából és Kínából mintegy 350 versenyző érkezik Budapestre. A legtöbben - előreláthatóan 20-25 fős válogatottal - az oroszok lesznek. A magyar csapat 33 fős kerettel készül, annak reményében, hogy sikerül megismételnie a tavaly, szicíliai vb eredményeit, az egy arany- és két ezüstérmet.

A hazai indulók addig is csehországi és osztrák versenyeken, valamint az október 21-i Tahiro IFBB fitnesz és testépítő magyar bajnokságon mérethetik meg magukat. A Stefánia-palotában sorra kerülő ob-n harmincöt kategóriában hirdetnek majd győztest.