Vágólapra másolva!
Hétfőnként jelentkező rovatunkban mi mást is választhattunk volna a hét eseményének, mint olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónk, Kovács Ágnes ügyének pozitív végkimenetelét. A doppingvétség vádjával illetett sportolónőt a Magyar Úszó Szövetség fegyelmi bizottsága felmentette, Kovács pedig a hét végi úszó ob-n két aranyérmet is szerzett. A magyar válogatott negatív szenzációval és csapnivaló játékkal rukkolt elő Moldáviában, a vége sima 3-0-s vereség lett. Külföldön ismét Roger Federerről írnak ódákat, a svájci világelső megnyerte a férfi teniszezők Mesterek Kupáját.

Az első helyen kiemelt, címvédő svájci Roger Federer nyerte a férfi teniszezők 4,45 millió dollár összdíjazású Mesterek Kupáját, Sanghajban, miután a döntőben legyőzte a spanyol David Ferrert.

Bár a tornát gyengén kezdte a világelső, hiszen kikapott a chilei Fernando Gonzaleztől, ám ezt követően az orosz Nyikolaj Davigyenkót, az amerikai Andy Roddickot, illetve a spanyol Rafael Nadalt is legyőzte, s a fináléban Ferrernek sem kegyelmezett.

A negyedik Mesterek Kupája-diadalát arató Federernek ez volt pályafutása 53. tornagyőzelme, csak idén nyolc alkalommal diadalmaskodott. Sanghaj mellett nyert Baselben, Hamburgban, Cincinnatiban, Dubajban, Wimbledonban, a US Openen, valamint az Australian Openen.

Az évet figyelembe véve 68 mérkőzést nyert meg, s mindössze kilencet veszített el, összesen 10,13 millió dollárt keresett.