Vágólapra másolva!
Nagy Viktória két éve bronzérmet, tavaly ezüstöt nyert a junior fitnesz világbajnokságon, s reméli, hogy a jövő hét végén Budapesten egy fokkal megint fentebb léphet a dobogón. Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolga, mert az idei vb a 2007-es évben a világ legnagyobb testépítő és fitnesz versenye lesz, több mint negyven országból közel háromszázan indulnak.

Érdekesség, hogy a világbajnokság rendezését a nemzetközi szövetség, az IFBB csak idén július elején ítélte Magyarországnak miután Olaszország visszamondta azt.

Hazánkon kívül több ország is pályázott, de az IFBB vezetői egyöntetűen Magyarországnak szavaztak bizalmat. A budakalászi Megaréna Sportcsarnokban a hivatalos nevén Multipower IFBB junior és masters fitnesz, bodyfitnesz és testépítő világbajnokság december 1-én az elődöntőkkel kezdődik, december 2-án délelőtt az IFBB Hungarian Elite Grand Prix pénzdíjas versennyel folytatódik, a döntőket pedig 15 órától rendezik.

A vb-n több mint negyven országból közel háromszáz versenyző vesz részt, többek között Brazíliából, Peruból, Puerto Ricóból, Japánból, Új-Zélandról, és még Barbadosról is érkeznek indulók. Színeinket negyven fővel minden idők legfelkészültebb magyar csapata képviseli, s a helytállás "kötelező", hiszen az elmúlt évek eredményei alapján Magyarország a juniorok között az IFBB 179 tagországának rangsorában az előkelő harmadik helyen áll.

Mindenképpen aranyéremre esélyes Simon Tamást, aki a junior klasszikus testépítésben tavaly világbajnok lett, a nőknél pedig a vb-ezüstérmes Nagy Viktória különleges fitnesz gyakorlatára lesz érdemes figyelni.

"Két éve ugyancsak Budapesten bronzérmes voltam a vb-n, tavaly Szicíliában ezüstöt szereztem, egy orosz lány előzött meg, és most természetesen reménykedem, hogy sikerül győznöm. Úgy gondolom, hogy az elmúlt egy év alatt sokat erősödtem, s nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy a tornászmúltamból erényt kovácsolva a fitnesz gyakorlatom is színvonalas és látványos legyen. A Mortal Kombat zenéjére aranyszínű dresszben egy harcost alakítok, és ezzel a szereppel egyáltalán nem nehéz azonosulnom. Tudniillik az életben is harcos típusú vagyok, még ha ezt a 163 centis magasságom és 44 kilogrammos versenysúlyom alapján bizonyára nem gondolnák rólam. Ha nincs versenyszezon, akkor egyébként ötven kilót nyomok a mérlegen. Ami pedig a magasságomat illeti, még éppen a beférek a 164 centi alatti kategóriába, és itt szerintem jobbak az esélyeim, mert a 164 centi felettiek között nagyobb a konkurencia. Ezért remélem, hogy egy ideig még továbbra is ilyen kicsi maradok!" - mondta el a 19 éves Nagy Viktória, aki a soproni Huber Fitness versenyzője.