Vágólapra másolva!
Kedd hajnalban belehalt sérüléseibe Sean Taylor, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Washington Redskins játékosa, akire saját otthonában lőttek rá.

A 24 éves védő miami házába ismeretlen tettesek hatoltak be vasárnap éjszaka, és két lövést adtak le rá a hálószobában. Az egyik golyó átszakította a combjában lévő artériát, melynek következtében sok vért vesztett. Felesége és egyéves kislánya sértetlenül megúszta a támadást.

"Tudja mozgatni a kezét, és az arcmimikája is működik, de súlyos agykárosodást szenvedett. Bízunk a csodában" - mondta még hétfőn Vinny Cerrato, a Redskins alelnöke. Taylor állapota azonban már nem javult, és édesapja helyi idő szerint 5.30-kor értesítette haláláról ügyvédjét, és rajta keresztül a médiát.

Richard Sharpstein elmondta, hétfő éjszaka az orvosok még bizakodtak, miután a játékos megszorította az egyik nővér kezét, ám a játékos sem ezt megelőzően, sem később nem tért már teljesen magához.

Kilenc napja - a család távollétében - egyszer már betörtek Taylor otthonába, feldúlták a szekrényeket és egy konyhakést hagytak az ágyán.