Vágólapra másolva!
Az 1954-es világbajnokság után újra magyar gólkirályt köszönthetünk egy labdarúgó-világeseményen. A világ legnépszerűbb 2-2 elleni beltéri futballja, a Jorkyball képviselői a hétvégén a portugáliai Bragában találkoztak, itt rendezték ugyanis a sportág nyolcadik Európa-bajnokságát.

A rangos eseményre hat európai csapat kvalifikálta magát, köztük a magyar válogatott is. A francia, olasz, portugál, belga, izraeli és magyar válogatott részvételével megrendezett hatos döntőben hazánk az ötödik helyet szerezte meg.

Ennél is nagyobb teljesítmény azonban, hogy a magyar válogatott adta a torna gólkirályát, Berta György ugyanis 24 gólt lőtt az Európa-bajnokságon.

Mi is az a jorkyball?


A kontinensviadalt óriási nemzetközi médiaérdeklődés kísérte, öt országból 14 tévétársaság közvetítette a mérkőzéseket. Drámai csatában dőlt el az Európa-bajnoki cím sorsa, melyet végül a francia válogatott szerzett meg.

Az Európa-bajnokság helyszínén ülésezett a Nemzetközi Jorkyball Szövetség (FIJA) elnöksége is, ahol hivatalosan bejelentésre került, hogy a Magyar Jorkyball Szövetség megpályázza a 2009. évi Európa-bajnokság rendezési jogát. A jorkyball népszerűvé válásának leglátványosabb bizonyítéka, hogy immár több mint 300 000 ember űzi a sportágat Európában.