Vágólapra másolva!
Mindkét nem versenyében magyar győzelem született a triatlonisták arizonai Ironman-viadalán, Tempeben: a nők mezőnyében Csomor Erika, a férfiakéban Major József bizonyult a legjobbnak. A két győztes fejenként 12 ezer dollárt kapott a sikeréért.

Csomor és Major egyformán lassan kezdett az élcsoporthoz képest, aztán előbbi már a kerékpározás, utóbbi pedig a futás során zárkózott fel. Mindketten kiváló maratoni futással rukkoltak elő, ami meghozta számukra a szép sikert. Csomor, aki két hete a kaliforniai Oceanside-ban is győzött, - a viadal honlapja alapján - nagy fölényel végzett az élen, Major pedig kiélezett versenyben bizonyult a legjobbnak.

Az East Valley Tribune című lap internetes oldalának beszámolója szerint Major diadala már csak azért is keltett meglepetést, mert a futás előtt még bő 12 perces hátrányban volt a végül második amerikai Tollaksonnal szemben.

"Sokáig nem hittem a győzelemben. A kerékpározás után abban bíztam, hogy az élcsoportban végzek. A futás kezdeténél abban a tudatban voltam, hogy kilencedik vagyok, de aztán kiderült, hogy a hatodik helyen állok. Egyszerűen csak igyekeztem látótávolságon belül maradni" - mondta.

"Végig jól éreztem magam a futás során. Úszásban és kerékpározásban egyre javulok. Igyekeztem hiba nélkül versenyezni, ez néha nehezebb, mint utolérni valakit" - összegzett Csomor.