Vágólapra másolva!
A kétpárban kétszeres vb-aranyérmes Haller Ákos vezette magyar kormányos kettes megnyerte a B döntőt, így összesítésben a hetedik helyen zárta az ausztriai Ottensheimban rendezett evezős-világbajnokságot, amelyet az olimpia műsorában nem szereplő számokban írtak ki.

A viadal honlapja szerint Hallerék (Tari János és Baka Sándor kormányos alkotta még az egységet) a vasárnapi futamban magabiztosan utasították maguk mögé riválisaikat.

Rajtuk kívül még három magyar hajó volt érdekelt a zárónapi "kisdöntőkben": a könnyűsúlyú egypárban versenyző Hajdú Zsuzsanna negyedik lett, ez összesítésben a tizedik pozíciót jelenti, a női könnyűsúlyú négypár másodikként (8.), a férfi könnyűsúlyú nyolcas pedig harmadikként (9.) ért a célba. Utóbbi számokban ez az utolsó helyet érte, ugyanis éppen nyolcan, illetve kilencen neveztek.

A szintén könnyűsúlyú egypárban versenyző Kitka Gergely a D döntőben szállt vízre, ott a második lett, így huszadikként zárt.

Az ifjúsági korosztály küzdelmében hét magyar egység volt érdekelt, közülük - a hazai szövetség tájékoztatása szerint - az egypárban indult Tancsik Judit szerepelt a legjobban, aki nyolcadik lett.