Vágólapra másolva!
A magyar csapat a harmadik helyen végzett a hollandiai Beesdben rendezett négyesfogathajtó-világbajnokságon, egyéniben Dobrovitz József lecsúszott a dobogóról, negyedik lett. A zárószám előtt a Dobrovitz, Juhász László, Lázár Zoltán összeállítású együttes még második volt, az akadályhajtás azonban nem sikerült jól a számukra. Dobrovitznak verőhibája volt, ezért a harmadikról visszacsúszott a negyedik helyre.

Fantasztikusan sikerült a magyarok számára a szombati maratonhajtás a hollandiai Beesdben zajló négyesfogathajtó-világbajnokságon, melynek köszönhetően Dobrovitz József harmadik, a rajta kívül Lázár Zoltánnal és Juhász Lászlóval felálló magyar csapat pedig második helyről várhatta a vasárnapi zárószámot, azaz az akadályhajtást.

A szakág leglátványosabb része a maratonhajtás, melynek során többek között nyolc megépített akadályba kell behajtaniuk a fogatoknak, s azt kell minél gyorsabban teljesíteniük. A 2004-ben csapatban világbajnok Dobrovitz egészen parádésan hajtott, volt olyan akadály, amelyben ő bizonyult a leggyorsabbnak, de mindegyikben az élmezőnyben végzett, így nem meglepő, hogy a számot második helyen zárta, míg összetettben tíz pozíciót javítva harmadik volt.

A négy évvel ezelőtti kecskeméti vb-n egyéniben és csapatban is győztes Lázár Zoltán hetedik lett maratonhajtásban, de ezzel ő is javított a díjhajtás utáni helyzetén, ugyanis a 14. helyről a nyolcadikra ugrott előre. A két kitűnő teljesítmény természetesen a csapat számára is kamatozott, mert a magyar trió a hazai közönség előtt szereplő hollandok mögött második volt szombaton.

Vasárnap rontottak a magyarok, ám a bronzérem és a negyedik hely így is szép eredménynek számít.

"Sajnos az akadályhajtás során az egyik első lovam lerúgott egy labdát, ezért drága árat fizettem. Mert ha hibátlanul hajtok, akkor akár ezüstérmes is lehettem volna, és a csapat is második helyen végez. Ettől függetlenül rendkívül elégedett vagyok, mert nagyon jól sikerült a díj- és a maratonhajtásom, ezzel pedig pályafutásom legjobb egyéni helyezését értem el vb-n. Mindössze az fáj, hogy lecsúsztam a harmadik helyről" - nyilatkozta Dobrovitz.

Végeredmény:
egyéni:
1. Ijsbrand Chardon (holland)
2. Chester Weber (amerikai)
3. Exell Boyd (ausztrál)
4. Dobrovitz József
csapat:
1. Hollandia
2. Németország
3. Magyarország (Dobrovitz, Juhász, Lázár)