Vágólapra másolva!

Nem bírtak a Gladiátorokkal a Farkasok

A Budapest Wolves amerikaifutball-csapata szoros meccsen vereséget szenvedett a CNC Gladiators gárdájától, ugyanakkor a mérkőzés eredményétől függetlenül bejutott a Közép-európai Football Liga elődöntőjébe. Ezzel a győzelemmel az osztrákok hazai pályán fogadhatják ellenfelüket a rájátszás első körében, míg a Farkasok a hétfői Novi Sad Dukes - Vukovi Beograd szerb rangadó nyerteséhez látogatnak majd az október 11-i elődöntőben.

Közép-európai Football Liga (CEFL):
Budapest Wolves - CNC Gladiators 7-14

A kis létszámú, de korántsem tartalékos kerettel Budapestre érkező CNC Gladiators 14-7-es győzelmével 8-1-re javította mérlegét a Közép-európai Football Liga alapszakaszában.

Az osztrákok taktikus játékkal, a Wolves hibáit maximálisan kihasználva a mérkőzés utolsó negyedében fordítottak és megszerezték a győzelmet, amellyel bebiztosították első helyüket a CEFL Északi csoportjában a magyar gárda előtt.

A csapatok kiválóan védekeztek a meccsen, egészen a harmadik negyed közepéig nem született pont. Ekkor a budapesti gárda szerzett vezetést, az irányító Lendvai Attila passzát Piros Krisztián kapta el célterülten. A sikeres extrapont kísérlet után 7-0-t mutatott az eredményjelző, azonban Gladiators megrázta magát és gyorsan egyenlített Berndhard Kamber irányító futása nyomán (7-7)

Egy sikertelen Wolves-sorozat után az osztrákok mélyen saját területükön kezdhettek támadást. A Gladiators 75 yardos akciójából ötvenötöt ajándékba kaptak a magyaroktól, ezeket a védők szabálytalanságai miatt ítélték a bírók a javukra.

Kamber, és a meccs során kiválóan játszó Peter De Gouw köszönték szépen a lehetőséget, és egy passzjáték során megszerezték a vezetést (14-7). Két perccel a vége előtt a Wolvesnak volt még esély az egyenlítésre, azonban a játékidő vége előtt 20 másodperccel, a Gladiators célterülete előtt 10 yarddal labdát vesztettek, eldöntve ezzel a mérkőzést.

Fotó: Gaál Emese

Obi Mbagwu fut a tojáslabdával

A jövő héten a Wolves Pozsonyba látogat, azonban ez a meccs már tét nélküli lesz. Az Északi csoport további két tagjának, a Ljubljana Silverhawksnak, illetve a Bratislava Monarchsnak már nincs esélye a rájátszásba jutásra.

A futballdélután kezdetén a Budapest Wolves Juniors három számjegyű győzelemmel alapozta meg a felnőttmeccs hangulatát. A 19 éven aluliak magyar bajnokságában a Wolves Juniors 100-14-re verte a Debrecen Gladiators fiataljait.