Vágólapra másolva!
Fontos tornák elé néz a magyar strandkézilabda-válogatott. A jelenleg 16 fős legénység egy keretszűkítést követően június 23-án, a norvégiai Európa-bajnokságon megkezdi a küzdelmeket, és egy remélhetőleg sikeres kontinenstorna után júliusban a Világjátékok következnek Tajvanon.

Dr. Warvasovszky Donát szerint a Világjátékok a legnagyobb tornának számít a strandkézilabdában, mivel az olimpián kívüli sportágak seregszemléjét csupán négyévente rendezik meg.

"A keretszűkítés előtt több összetartás lesz, Vártok Ákos szövetségi kapitány ezután jelöli ki a csapatot. Bízom benne, hogy mindenki a lehető legjobb formáját tudja mutatni az Eb-n és a Világjátékokon, így emlékezetessé tudjuk tenni a kaohsiungi strandkézilabda-tornát" - mondta a "civilben" jogászként praktizáló beállós.

Bemutatták a magyar csapat egységes sportfelszerelését. A 2005-ös duisburgi Világjátékokhoz hasonlóan idén is a HUC-Sport Kft., a Hummel magyarországi képviselete biztosítja a ruhát a 11 sportág 72 magyar sportolójának és kísérőiknek.

Az öltözéken a nemzeti színek dominálnak: a piros melegítőt a címeren kívül zöld csíkok díszítik, a magyar csapat tagjai piros sportcipőt és fehér pólót viselnek majd.

A Világjátékokon viselendő ruházatról Warvasovszky elmondta, hogy kényelmes, elegáns és rendkívül sportos. "A Nemzeti Sportszövetség és a Hummel kitett magáért, szép lesz a magyar csapat Tajvanon" - tette hozzá a strandkézisek alapembere.