Vágólapra másolva!
Egy csütörtöki hír szerint már a FIFA is fontolgatja, hogy betiltatja a dél-afrikai Konföderációs Kupa mérkőzéseit kísérő vuvuzela nevű műanyag hangszert, amely nemcsak a riportereket és a játékosokat, de a tévénézők többségét is szerfelett idegesíti. Az afrikai dudaszó újdonságnak számít, de nem az egyetlen olyan hanghatás, amely a legjobb sportközvetítést is képes tönkretenni. Összeszedtük az öt legirritálóbbat.

5. Helikopterzúgás a Tour de France alatt

Az országúti kerékpárversenyek közvetítését látványos légifelvételekkel dobják fel, és bár a tájképek és régi épületek látványa valóban üdítő, sokat ront a helyzeten a helikopter rotorjának monoton dübörgése.


4. Palik László: "Gyula"

A Forma-1-es közvetítések állandó magyar hangja sosem mulasztja el kiosztani kommentátortársát, Czollner Gyulát. A gúnyos "Gyula, Gyulám" kezdetű megjegyzések a nézőket alkalmasint jobban zavarják, mint magát Czollnert, aki mindig emberfeletti nyugalommal fogadja az alázást.


3. Vuvuzela

A jelenleg zajló Konföderációs Kupa állandó kísérőjelenségéről már szóltunk bevezetőben. A dél-afrikai stadionok közönsége nagy lelkesedéssel és megállás nélkül fújja a műanyag trombitát, amelynek zúgása világszerte őrületbe kergeti a tévénézőket.


2. Marija Sarapova

Az orosz teniszezőnő nyögései hírhedtek a sportág berkeiben, különösen ellenfelei viselik nehezen az egykori világelső effektjeit. Sarapova állítólag a mindennapi életben is folymatosan kommentálja a mozdulatait, a pályán pedig a szabályosnál 30 decibellel hangosabban nyilvánul meg. Venus Williams azonban felveszi vele a versenyt.


1. Tetszőleges magyar bajnoki mérkőzés ebéd- vagy vacsoraidőben

Egyébként sem mindig könnyű kihívás végignézni egy NB I-es meccset, a lelátói megnyilvánulások pedig gyakorta még a pályán történtek színvonalát is alulmúlják. Régebben vasárnapi ebéd közben különösen élményszámba ment a hangszorókból harsogó tömeges cigányozás, zsidózás vagy éppen az Üllői úton minden más rigmusnál népszerűbb faszszopó Újpest kórus megszólalása. A jelenségről a jóízlésre való tekintettel nem mellékelünk videót.