Vágólapra másolva!

Universiade: magyar bronz párbajtőrben

Szényi Péter harmadik lett pénteken a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében, ezzel a magyar küldöttség első érmét szerezte a belgrádi Universiadén. Szényi az elődöntőben olasz ellenféltől kapott ki 15-12-re. Győzött a magyar férfiasztalitenisz-, a női- és férfivízilabda-, valamint a nőikosárlabda-válogatott.

A küldöttségtől származó információ alapján a férfi asztaliteniszezők első csoportmeccsükön magabiztos, 3-0-s győzelmet arattak Ausztrália alakulata felett. A Jakab János, Zombori Dávid, Zwickl Dániel trió szombaton a Koreai Köztársaság és Örményország csapata ellen folytatja szereplését.

A nőivízilabda-válogatott - kínaiakkal szembeni 11-8-as kudarc után - a csoportkör második fordulójában 11-10-re verte az ausztrálokat, s a vasárnapi utolsó körben az olaszokkal küzd majd meg.

A női kosárlabdázók - a tajvaniaktól és az oroszoktól elszenvedett vereséget követően - harmadik csoportmérkőzésükön Mozambik legjobbjai ellen 82-50-re diadalmaskodtak.

A lengyelek 12-3-as lelépése után másodszorra is nyert a férfivízilabda-csapat: Japán ellen ugyancsak biztos, 11-7-es győzelmet aratott. Az utolsó fordulóban az Egyesült Államok együttese lesz a magyarok ellenfele.

Női tőrben Kreiss Fanni jutott a legtovább, de a legjobb 16 között már ő is búcsúzott. Tekvondóban Gál Mária az 59 kg-os súlycsoportban ugyancsak a nyolcaddöntőig jutott.

A teniszezők között egyesben Kuhárszky Andreas és Rédecsi Anna is kiesett az első fordulóban.