Vágólapra másolva!
Barátnője lőtte le féltékenységből Steve McNairt, a profi amerikaifutball-liga (NFL) közelmúltjának egyik legjobb irányítóját, majd fordította saját maga ellen a fegyvert - közölte helyi idő szerint szerdán a rendőrség Nashville-ben.

A 20 éves, iráni származású Sahel Kazemi múlt hétvégén ölte meg négy lövéssel a 2008 áprilisában visszavonult játékost, aki a kanapén aludt bérelt belvárosi lakásában. A lány utána a holttest mellé ült és főbe lőtte magát.

A rendőrség tájékoztatása szerint a bűntény helyszínén talált bizonyítékok és a ballisztikai vizsgálatok alapján egyértelmű, hogy az öt lövedék Kazemi fegyveréből származik, és a lány kezein lőpornyomokat találtak. A nyomozók felderítették, hogy Kazemi a bűntény előtti napokban zaklatottan viselkedett, egyik kollégájának arról beszélt, hogy öngyilkosságon gondolkodik. Barátai szerint a lány úgy sejtette, hogy - az egyébként nős - McNairnek másik nővel van viszonya és hat hónapja kezdődött kapcsolatuk a végéhez közeledik.

Steve McNair 1995-től 13 szezont játszott az NFL-ben, ebből 11-et a Tennessee Titansben, mellyel 2000 februárjában a nagydöntőben, a Super Bowlon szerepelt, s nagy csatában kapott ki a St. Louis Ramstől. A színes bőrű irányító karrierje során háromszor játszott a liga All Star-mérkőzésén, a legjobbakat felvonultató Pro Bowlon, 2003-ben pedig - Peyton Manninggel közösen - az alapszakasz legértékesebbje (MVP) lett.