Vágólapra másolva!
Megszületett az első magyar érem a tajvani Világjátékokon, sárkányhajó-csapatunk a 200 méteres sprintversenyben második helyen végzett.

A 200 méteres sprintversenyben a magyar válogatott futamgyőztesként jutott a döntőbe, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően az orosz együttessel vívott nagy csatát az elsőségért.

A mieink remekül elkapták a rajtot és körülbelül fél távig vezettek, az orosz csapat azonban jó hajrával végül megkaparintotta az első helyet. Csapatunk végül a második helyen végzett, Tajvant megelőzve. Együttesünk ezzel a magyar küldöttség első érmét szerezte az olimpián kívüli sportágak közös viadalán.

"Reményt keltő kezdés ez a sárkányhajó-válogatott számára" - értékelt a futam után Reményi Péter, a csapat edzője. "Abban bízunk, hogy fő számunkban, a 2000 m-es versenyben még csillogóbb érmet szerezhetünk."

Az ezüst azért is különösen dicséretes, mert az utolsó pillanatban kidőlt a sorból a csapat egyik alapembere, Kozmann György napok óta lappangó légúti megbetegedése miatt.