Vágólapra másolva!
A búvárúszók 50 méteres számában Székely Lilla 16.92 százados eredménnyel, hatalmas országos csúccsal futamában a negyedik helyen végzett, és ezzel a nyolcadik helyen verekedte be magát a fináléba a Világjátékokon. A magyar lány egy századdal volt jobb a másik futamban ötödikként célba érő koreai riválisánál.

A 200 méteres uszonyos selejtezők során Károlyi Csilla 1:35.26-os eredménnyel a hatodik helyen végzett, így szintén készülhet a délutáni döntőre. Ugyanezen a távon Debreczeni Hajnalka 1:36.73-at teljesített, összesítésben 10. lett. Nevezési eredménye alapján az ötödik legjobb idővel ott lesz a döntőben a 4x100-as női váltó is.

A férfiak mezőnyében Kanyó Dénes a 3. legjobb idővel finalista. A magyar uszonyos úszó a kaohsiungi előfutamok során a férfi 400 méteres távon remekül teljesített, így érdekelt lesz a délutáni döntőben.

Sajnos nem sikerült ugyanez Kókai Dánielnek és Kövy Bencének 100 méteren, előbbi a 10. utóbbi pedig 12. lett. Ludvigh Zoltán szerint a magyar csapatból többen a legjobb idejüket érték el a csütörtök délelőtti előfutamok során, ezért a szövetségi kapitány elégedett a mieink teljesítményével.