Vágólapra másolva!

Magyar ezüstérem a repülőhollandi-vb-n

Ezüstérmet szerzett pénteken a Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős a vitorlázó repülőhollandi-világbajnokságon, a hollandiai Medemblikben.

A címvédő magyar egység a zárónapi futamot a dán Boysen-Möller testvérpáréval azonos pontszámmal, de kevesebb futamgyőzelme miatt a második helyről kezdte meg. A viadal honlapja szerint a pénteki részversenyben a dánok másodikként, a magyarok pedig negyedikként értek célba, ezzel az élen nem változott a sorrend. A dánok a kilenc futamból egy kilencedik és egy ötödik, a magyarok pedig egy hatodik és egy nyolcadik helyezést ejthettek ki.

A Boysen-Möller páros a hetedik vb-címét gyűjtötte be, mostanáig ugyanúgy hat elsőséggel rendelkezett, mint Majthényiék. Harmadikként egy holland egység végzett, amely a zárónapi futamban is harmadik volt.

Végeredmény:
1. Jürgen Boysen-Möller, Jacob Boysen-Möller (Dánia) 11 pont
2. Majthényi Szabolcs, Domokos András 13
3. Bas van der Pol, Mark van der Pol (Hollandia) 14

A viadal kezdetén két csoportba sorolták a résztvevőket, majd ugyanezt megtették naponta az eredmények alakulása alapján. Csak az utolsó három részversenyre alakult ki a legjobbakat felvonultató arany, illetve a gyengébbeket felsorakoztató ezüst csoport.