Vágólapra másolva!

Meccset nyert, kulcsembert vesztett az NFL-címvédő

A címvédő Pittsburgh Steelers hazai környezetben hosszabbítás után 13-10-re nyert a Tennessee Titans ellen a profi amerikaiafutball-liga (NFL) 2009/10-es szezonjának nyitányán. Az összecsapást Jeff Reed 33 yardos mezőnygólja döntötte el a ráadásban.

A hazaiak ugyanakkor nem lehetnek maradéktalanul elégedettek, hiszen sérülés miatt hat hétre elvesztették egyik legjobb játékosukat, Troy Polamalut.

A Pittsburgh irányítója, Ben Roethlisberger pályafutása harmadik legtöbb passzolt yardját (363) teljesítette, a negyedik negyedben és a rájátszásban pedig 18 kísérletből 16-szor eljuttatta a társaskhoz a tojáslabdát.

A Titans irányítója, Kim Collins, aki 244 passzolt yarddal, egy touchdownt érő átadással és egy eladott labdával zárt, 15 éves karrierje során először vesztette a Steelers ellen.

Ha a Tennessee-nél a vereség okát firtatják majd, érdemes lesz rákérdezni Rob Bironasnál, miért fogott ki ilyen gyenge napot, a rúgójátékos ugyanis három mezőnygól-kísérletéből csak egyet értékesített, míg a túloldalon Reed kettőből kettőt a helyére küldött.

NFL, 1. forduló:
Pittsburgh Steelers - Tennessee Titans 13-10 (0-0, 7-7, 0-0, 3-3, 3-0) - hosszabbítás után