Vágólapra másolva!

Amerikai baseballbajnok lett a Yankees

A New York Yankees nyerte az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) nagydöntőjét, miután szerdán negyedszer is legyőzte a tavalyi bajnok Philadelphia Phillies csapatát. A Yankees rekordot jelentő 27 MLB-elsőséggel büszkélkedhet. Ezúttal 4-2-es összesítéssel kerekedett felül a címvédőn. A New York-i alakulat ezt megelőzően utoljára 2000-ben volt bajnok.

A párharc hatodik meccsén a Yankees magabiztosan, 7-3-ra győzött, legjobbja pedig a japán Macui Hideki volt, akinek ütései után összesen hat pontot szerzett a hazai csapat, ami a döntők történetében csúcsbeállítás. Macui - első japánként - a finálé legértékesebb játékosa (MVP) címet is megkapta.

A New York-iaknál Jorge Posada, Derek Jeter, Mariano Rivera és Andy Pettitte ötödik bajnoki címét szerezte most meg, korábban ugyanis mindannyian tagjai voltak az 1996 és 2000 között négy címet begyűjtött Yankeesnek is.

A liga legeredményesebb és legnépszerűbb csapata az utóbbi években messze elmaradt a várakozásoktól, ezt megelőzően 2001-ben játszottak utoljára döntőt, ám úgy tűnik, jót tett a gárdának, hogy a mostani szezonban már az új, 1,5 milliárd dollárért épített új Yankee-stadionban játszhatott.