Vágólapra másolva!
Idén december 17-én, Olimpia napján kerül sor a Sportcsillagok Gálaestjére, azaz az Év sportolói-szavazás eredményhirdetésére a budapesti Syma Sport- és Rendezvényközpontban. Az eseményt élőben közvetíti a Duna Televízió.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 52. alkalommal rendezi meg a voksolást, a legjobb férfi és női sportoló mellett az év csapatára, edzőjére és szövetségi kapitányára is lehet szavazni. A győztes személye, illetve a dobogósok sorrendje ezúttal is csak a helyszínen derül ki.

A férfiaknál várhatóan az idén világbajnok úszó, Gyurta Dániel az ugyancsak vb-első, valamint Eb-harmadik öttusázó Marosi Ádámmal, az Európa-bajnok és vb-második tornász Berki Krisztiánnal vagy a szintén Eb-n első, vb-n harmadik, cselgáncsozó Ungvári Miklóssal lesz harcban a győzelemért.

A nőknél a római vb-n remeklő úszó Hosszú Katinka és az idén is aranyhalmozó, kajakos Kovács Katalin tűnik a legfőbb esélyesnek. Az edzőknél az egyéniben esélyes sportolók mesterei vetekedhetnek a legjobb címért, kiegészülve például a Debrecennel Bajnokok Ligája-résztvevő Herczeg Andrással.

Csapatban a világbajnok Majthényi Szabolcs, Domokos András repülőhollandi-páros, a női kajaknégyes, a férfi öttusacsapat, a férfi párbajtőrcsapat és az U20-as vb-n bronzérmes labdarúgó-válogatott számíthat a voksok többségére.

A szövetségi kapitányoknál Kiss László, az úszók és Storcz Botond, a kajak-kenusok irányítója szerepel a favoritok között, valamint ebben a kategóriában lehet szavazni az U20-as labdarúgó-válogatottat vb-harmadik helyig vezető Egervári Sándorra is.