Vágólapra másolva!

Szinte biztosan nem lesz NFL 2011-ben

Egyre nagyobb az esélye, hogy a 2011-es szezon elmarad a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) a játékos szakszervezet (NFLPA) ügyvezetője, DeMaurice Smith szerint.

"Ha a halasztás lehetőségét tízes skálán kellene meghatározni, akkor 14-et mondanék" - mondta a kialakult helyzetről Smith.

A játékosokat képviselő sportvezető szerint nem az a baj, hogy a csapattulajdonosok által több mint másfél éve felmondott kollektív szerződésről még mindig nem született megállapodás, és így egyre jobban sürgeti az idő a feleket, hanem az, hogy az álláspontok rendkívül távol állnak egymástól. Úgy vélte, a legnagyobb gond az, hogy a tulajdonosok meg sem próbálnak közeledni, azaz szerinte egyértelműen arra készülnek, hogy elmaradjon a 2011-es szezon.

Kevin Mawae, az NFLPA elnöke, aki egyben a Tennessee Titans centere, korábban egy olyan hasonlatot használt, miszerint egy 100 yardos pályát tekintve, mindkét fél a saját térfelének 10 yardosán áll, azaz 80 yardra vannak egymástól.

A korábbi kollektív megállapodást 2008. május 20-án a 32 klub tulajdonosa egyhangú szavazással mondta fel, ami azt eredményezi, hogy a működési szabályzatban lefektetett feltételeknek megfelelően a 2010-es szezont speciális szabályokkal ugyan, de megtartják, viszont utána a 2011-es amatőr játékos-választással (a drafttal) leáll az NFL, amennyiben addig nem születik új egyezség.