Vágólapra másolva!
Kedden megszerezte második érmét a magyar csapat a müncheni sportlövő-világbajnokságon, miután Babicz Sára második lett a junior lányok 30+30 lövéses sportpisztoly számában.

A magyar csapat tájékoztatása szerint Babicz kiválóan lőtt, és 577 körös eredménnyel lett második, mindössze egy körrel elmaradva a győztes orosz Olga Nyikulinától.

A nap felnőtt versenyein a magyar indulók nem tudtak kiemelkedőt nyújtani. Az olimpiai versenyszámok közül a férfi légpisztolyosok között Karacs Zsolt a 140 résztvevőből 570 körös eredményével a 74. lett, a férfi traposoknál pedig Szollár András 107 koronggal a 118., Hegyi Norbert pedig ugyancsak 107 korongos teljesítményével a 122. helyen végzett. Az ötkarikás játékok programjában nem szereplő férfi futócéllövők 30+30 lövéses, 10 méteres versenyében Boros László a 15. lett.

Babicz a magyar csapat második érmét szerezte Münchenben, miután szombaton Sidi Péter szintén második lett a felnőtt férfiak légpuska számában.

A fekvőben negyedik helyen végzett Sidi kedden a férfi kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett viadalának selejtezőjében volt érdekelt, és biztosan jutott tovább a szerdai versenybe. Hári Péter és Jákó Csaba ugyanakkor kiesett a további küzdelmekből.