Vágólapra másolva!
Az úszók közül Bernek Péter, Biczó Bence és Kapás Boglárka arany-, míg Zámbó Balázs bronzérmet nyert pénteken a Szingapúrban zajló I. ifjúsági olimpián pénteken.

Bernek és Zámbó a kétszáz hát, Biczó a kétszáz pillangó, míg Kapás a négyszáz gyors után állhatott fel a dobogóra.

Bernek Péter ötven, száz és százötven méternél is elsőként fordult. A hajrában egyre jobban megközelítette a mellette tempózó izraeli Toumarkin, de az előny kitartott, s Bernek végül megszerezte a magyar csapat harmadik olimpiai aranyérmét - Kapás Boglárka (kétszáz pillangó) és Dudás Eszter (triatlon) után. Kellemes meglepetésre a dobogó harmadik fokára Zámbó Balázs állhatott fel.

Egy óra sem telt el az uszodában, és ismét két magyar állt a rajthoz a kétszáz pillangó döntőjében. Biczó a második hosszon jött fel, s ezután már nem volt kétséges, hogy ő lesz ennek a számnak a bajnoka. Szána Zsombor a hetedik helyen ért a célba.

Az utolsó egyéni döntőben, négyszáz gyorson Kapás Boglárka kétszázötven méternél jött fel a második pozícióba, majd háromszáz métertől elhúzott a többiektől, s fölényesen - közel négy másodperc előnnyel - csapott be elsőként a célba. Ezzel a nap harmadik magyar aranyérmét szerezte. A másik magyar döntős, Olasz Anna a nyolcadik helyet szerezte meg.

Forrás: MTI
Bernek Péter előnye kitartott a célig