Vágólapra másolva!
Lázár Zoltán nyerte a négyesfogathajtók második legrangosabb, bredai Világkupa-fordulóját, sikerével pedig a világranglista élére állt, s az utolsó Vk-állomás eredményétől függetlenül ott is végez. A mezőny másik magyar indulója, Dobrovitz József a tizenötödik lett.

A hatszoros világbajnok Lázár a pénteki díjhajtásban negyedik lett, majd szombaton a maratonhajtásban hatodikként zárt, de összetettben így is első helyre ugrott.

Vasárnap az akadályhajtás során hibátlanul és szintidőn belül hajtott, így megnyerte a viadalt, amelyen a holland Ijsbrand Chardon és az ausztrál Boyd Exell kivételével a teljes nemzetközi élmezőny rajthoz állt, mivel a versenyzők főpróbának tekintették a Kentuckyban sorra kerülő Lovas Világjátékok előtt.

"Nagyon boldog vagyok, hogy ezen a kiemelt versenyen győztem. A vb-re készültem, így most látszik, tökéletesen sikerült a formaidőzítés, még ha végül nem is indulunk a Világjátékokon" - mondta Lázár Zoltán.

"A díjhajtásra kapott pontjaimmal most sem voltam teljesen elégedett, de sajnos elsőként hajtottam. Ilyen nehéz maratonpályát viszont még nem láttam, nagyon megrostálta a mezőnyt, egyszer én is nagyot hibáztam, majdnem leestem a kocsiról. Szerencsére így is élre kerültem, vasárnap pedig azzal a tudattal hajtottam, hogy hibátlan produkcióra van szükségem a győzelemhez, s ezt meg is csináltam."

A végeredmény:
1. Lázár Zoltán 154,47 hibapont
2. Werner Ulrich (svájci) 156,79
3. Mark Weusthof (német) 159,63
...15. Dobrovitz József 183,45