Vágólapra másolva!
Alig hogy bejelentette visszavonulását Brett Favre, az NFL-ben szereplő Minnesota Vikings amerikaifoci-csapatának irányítója, szexuális zaklatással vádolták meg.

Karrierje során már harmadszor jelentette be Brett Favre, hogy visszavonul, ám minden idők egyik legjobb irányítójának talán csak ezután kell megvívnia élete egyik legnehezebb csatáját. Az NFL legértékesebb játékosának (MVP) háromszor megválasztott sportolót két masszőrnő szexuális zaklatással vádolja - írja a New York Post.

A lap úgy tudja, hogy 2008 nyarán, amikor Favre a New York Jets csapatában játszott, az együttes egyik edzőtáborában történt az eset. A Jets tizenhét masszőrnőt vitt el a táborba, az egyikük, Shannon O'Toole ajánlotta be barátnőjét, Christina Scavót, aki most azt állítja, hogy Favre kikezdett velük.

"Úgy nézett rám, mint egy húsdarabra, amelyet bármikor leakaszthat. Ezután felajánlotta, hogy Shanonnal együtt csináljuk hármasban" - nyilatkozta Christina Scavo, aki azonnal elmesélte a férjének a történteket. A feldühödött férfi felhívta a játékost.

"Megkérdeztem tőle, hogy mégis hogy gondolta ezt, és követeltem, hogy kérjen bocsánatot. Ehelyett Favre támadott, és megfenyegette a családomat. Ez az ember egy szemétláda!" - nyilatkozta a férj.

A telefonhívás után Christina Scavónak és Shannon O'Toole-nak is megköszönték a munkát a Jetsnél, és elbocsátották őket.

Favre mindent tagad, az amerikaiak azonban máris rávetették magukat a szaftos történetre, és készítettek egy animációs filmet, amelyben rekonstruálják a történteket. A videó itt tekinthető meg.

Az irányító a sportág legendás alakjának számít, amit a statisztikák is alátámasztanak: az NFL történetében ő adta a legtöbb touchdownpasszt (508), a legtöbb yardot passzolta (71.838), és neki volt a legtöbb passzkísérlete (10.169).