Vágólapra másolva!
A Green Bay Packers idegenben 21-14-re legyőzte a Chicago Bears együttesét a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) Nemzeti főcsoportjának (NFC) döntőjében, így két hét múlva Super Bowlt játszhat. Ellenfele az a Pittsburgh Steelers lesz, amely az Amerikai főcsoport (AFC) fináléjéban 24-19-re verte a vendég New York Jets csapatát.

Remekül kezdte az NFC döntőjét a Green Bay, amely az irányító, Aaron Rodgers futott touchdownjával szerezte meg a vezetést a Chicago ellen. Ezután James Starks is futott egy TD-t, a szünetben már 14-0 volt a vendégek előnye.

Rodgers touchdownja:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=eqe9zTBmoqYRztxy

A Bears ráadásul elveszítette első számú irányítóját, a térdsérülést szenvedett Jay Cutlert, helyettese, Todd Collins pedig a harmadik játékrészben beállva nem mutatott jó formát, a hazaiak ekkor sem tudtak pontot szerezni.

A harmadik negyed végén a Chicagónál bejött a harmadik számú irányító, Caleb Hanie. A hazaiak első pontjait a negyedik játékrészben Chester Taylor futott TD-vel szerezte meg, ám mielőtt egyenlítettek volna, a Packers 153 kilós védője, B.J. Raji futott egy 18 yardos interception touchdownt, és mint utólag kiderült, ezzel nyertek a vendégek 21-14-re.

B.J. Raji touchdownja:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=mDsWbzqkhPb8rWDL

Az egyébként jól irányító Hanie ugyan adott még egy TD-passzt Chester Taylornak, de a Chicago már nem tudta utolérni a Green Bayt, amely így megnyerte a Nemzeti főcsoportot, és készülhet a két hét múlva rendezendő Super Bowlra.

Az AFC döntőjében hasonló volt a forgatókönyv, a Pittsburgh szintén a védelmének köszönhetően tudott elhúzni a vendég New Jork Jets ellen. Előbb Rashard Mendenhall futott egy touchdownt, majd a második negyedben Ben Roethlisberger és William Gay révén egy perc alatt két TD-t is elért a Steelers, így a félidőben már 24-3-ra vezetett, eldöntve ezzel gyakorlatilag a meccset.

A Jets ugyan még feljebb tudott kapaszkodni, de nem tudott kiegyenlíteni, így a 24-19-es győzelmet arató Pittsburgh lesz a Green Bay ellenfele a dallasi Super Bowlon.