Vágólapra másolva!
Kunkli Tivadar szerint a súlya miatt lenézte őt a nála száz kilóval nehezebb Bob Sapp, akivel a 46 éves magyar egy K-1-es küzdelem keretében mérte össze az erejét vasárnap este a Sportarénában. A ringből előbb kidobott, majd a Szörny becenéven futó ellenfelét mégis leterítő Kunkli szerint nincs abban semmi különös, hogy Sapp a hétvégén Ausztriában is fellépett, hiszen ezt ő is így csinálta annak idején, a fanyalgóknak pedig azt üzeni, legközelebb álljanak ők oda az óriás elé. 

- Többszörös világ- és Európa-bajnok, egyszer már visszavonult, a vasárnapi már a 391. meccse volt, mégis, mintha ez hozta volna el önnek az országos hírnevet. Miért alakult így?
- A nagy súlykülönbség lehet az oka. Amikor még versenyszerűen csináltam, akkor is megismertek az emberek, most viszont úgy éreztem, a fizikális differencia miatt egy olyan dolgot viszek véghez, amit más nem tudna megcsinálni. Hajtott, hogy ezzel bekerülhetek a legek közé, és ezért tetszett az embereknek is.

- Nyilván az ellenfél személye meg a hatásos felvezetés miatt is, de leginkább egy amerikai pankrációs show-ra emlékeztetett a dolog. Valójában mennyire volt kemény ez a meccs?
- Voltak azért keményebbek is a pályafutásomban, itt ugyanis megtaláltam azt az ellenszert, amivel könnyebbé tudtam tenni. Mindenki arra számított, hogy elugrálok majd Sapp elől, de én mást dolgoztam ki. Annyira közel mentem hozzá, hogy ne tudja használni az erejét, így csak attól kellett félnem, hogy ne kerüljek abba a távolságba, ahol kijön az erőkar hatása. Már akkor eldöntöttem ezt, amikor elvállaltam a meccset, pedig sokan mondogatták a környezetemben, hogy "kerüld a ringben, amennyire csak tudod!" Utólag elmondhatom, hogy bejött a taktikám. Az is segített, hogy sokszor meccseltem már jóval nehezebbekkel, nem először repültem ki a ringből sem.

- Mégis, mi futott át az agyán, amikor átbucskázott a kötélen?
- Annyi, hogy tartani kell a kezét, jöjjön csak velem, mert ha elengedem, akkor valóban nagyot eshetek. Ez így látványnak nagyon jó volt, de nem sokat ért el vele.

- Az mennyire bevett dolog ebben a sportban, hogy valaki ellöki a bírót, és nem léptetik le?
- Simán leléptethette volna a bíró, de azzal elrontotta volna a meccset. Látszott, hogy Sapp elvesztette a fejét, érezte, hogy baj van, és ezzel próbált engem megfélemlíteni, csakhogy én nem vagyok ijedős. Szerintem egyszerűen akkor szakadt el nála a cérna, mert - ahogy a meccs után nyilatkozta - nem gondolta volna, hogy ilyen erő van bennem.

Forrás: MTI/Beliczay László
Forrás: MTI/Beliczay László


- Ön tudta, hogy a budapesti meccs előestéjén Sappnek Ausztriában is volt egy meccse, amit szintén elveszített? Komolyan lehet ezt így venni?


- Mit szól azokhoz a véleményekhez, hogy színjáték volt a meccs? Bárdosi Sándor például azt mondta Nemzeti Sportnak, hogy Sapp szinte semmit nem csinált a ringben, és az a könyökös sem volt igazán erős, amelytől a végén lement az amerikai.



- Önt el tudta egyszer is találni?

Forrás: MTI/Beliczay László
Forrás: MTI/Beliczay László


- Viszonylag hamar véget ért a meccs, de mégis, mennyire volt annak köszönhető a győzelme, hogy nem voltak menetek, és így nem tudott Sapp pihenni?


- Amennyiben a mostani visszavonulása már véglegesnek tekinthető, mivel foglakozik majd a jövőben?