Vágólapra másolva!
Berepülő tárgyak, a ringből kirepülő harcos, ellökött bíró, üvöltő tömeg, fénytechnikai elemek és bömbölő zene, vagyis egy látványos show minden elemét felvonultatta a Kunkli Tivadar-Bob Sapp összecsapás, a K-1 Rules Tournament Budapest küzdősport-gála főmérkőzésén, amelyen a magyar thaibox-világbajnok kiütötte a nála egy fejjel magasabb és száz kilóval nehezebb amerikai ellenfelét, aki az [origo]-nak elmondta: többször befejezhette volna a meccset, ám meglepte Kunkli stílusa.

A Papp László Sportarénában a bevezető programok során - ahol többek között a profi ökölvívó Kovács "Vipera" Attila győzelemmel tért vissza a kötelek közé, a magyar kick-box-válogatott 3-2-re legyőzte a vendég horvát csapatot, Balogh Norbert pedig extra menetben aratott KO-győzelemmel továbbjutott a negyeddöntőbe a FightCode nevű nemzetközi kieséses sorozatban - egyre forróbb lett a hangulat a Kunkli-Sapp főmeccshez közeledve.

A zárómeccs előtt Sapp, az egykori NFL-játékos tűnt fel elsőként szokásos fehér köpenyében, majd összegömbölyödött a színpadon, hogy aztán szinte kirobbanjon öltözékéből. A félrerúgott fehértollas köpenyt egy szemfüles rajongó megszerezhette, mert a gála végén már nem találták a szervezők. A Szörny után a csarnok felállva, vastapssal fogadta Kunkli Tivadart, aki 391. mérkőzésére tért vissza, hogy egy legutolsó meccsen még megmutassa, mitől lett többszörös thaibox világ- és Európa-bajnok.

Az egymenetes, kiütésig menő harc elején az elszánt tekintetű Kunkli nekirontott Sappnek, aki nem hagyta magát és ellentámadásba lendült. A magyar ekkor szoros ölelésekkel és testre mért ütésekkel próbálta fárasztani a Szörnyet, aki a kötélhez szorította eleinte ellenfelét, ám végül egy ütéstől a földre került. Ekkor a közel ötezer néző talpra ugrott és a győzelembe hajszolta Kunklit, aki még azt is elbírta, hogy Sapp kihajította a ringből, ám a magyar visszatért és egy pontos könyökössel leterítette a korábban még a játékvezetőt is ellökő ellenfelét. Sapp feküdt egy darabig, majd a mérkőzésvezető kihirdette Kunkli KO-győzelmét. A közönség tombolt az arénában, a felfokozott hangulatban egy-két tárgy (talán pohár és egy energiaitalos doboz) még a mérkőzés közben berepült a ringbe.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=I0hH8FOkHhu35qv8


"Köszönöm szépen a szurkolást. Ebben a fantasztikus hangulatban együtt dobbant veletek a szívem" - mondta a találkozó után a 46 éves Kunkli, aki bejelentette, hogy ez volt az utolsó mérkőzése, így 391 mérkőzésen szerzett 390 sikerrel vonul vissza. "Ennyi volt, a kesztyűket szögre akasztom."

A 36 éves Bob Sapp a veresége ellenére ugyanakkora szenzáció volt az öltözőfolyosón várakozó újságírók és autogramvadászok számára, mint a győztes. A Szörny kedélyesen válaszolt az [origo]-nak a meccs után. "Nagyon meglepett Kunkli a stílusával. Úgy érzem, több lehetőségem is lett volna befejezni a meccset, de egy könyökössel nagyon eltalált. Nem gondoltam volna, hogy ennyi erő van ebben a kis emberben" - mondta Sapp, aki a közeljövőben a filmes karrierjére koncentrál. "Mostanában nem lesz nagyobb érdeklődésre számot tartó mérkőzésem. Pár televíziós munkámat fogom befejezni. A nyáron lesz például a bemutatója a Conan, a barbár című mozifilmnek, melyben Ufakát alakítom, aki egy hatalmas afrikai harcos, Conan ellensége."