Vágólapra másolva!
Sidi Péter a 19. helyen végzett a kisöbű sportpuska 60 lövéses fekvő számában vasárnap, a Fort Benning-i olimpiai kvalifikációs sportlövő Világkupa-verseny zárónapján.

A 3x40 lövéses összetett világ- és Európa-bajnoka 594 körrel zárta az alapversenyt, és két körrel maradt el a nyolcas döntőbe kerüléstől.

A viadalon - mint minden Vk-állomáson idén - a légfegyveres számokban három-három, a többi versenyben két-két londoni indulási hely talált gazdára. Sidit ugyanakkor a kvótaszerzés már nem érintette, mivel a tavalyi világbajnokságon - első magyarként - biztosította helyét a 2012-es nyári játékokon.

Fort Benningben a komáromi puskás mellett hat magyar próbálkozott meg a kvalifikációval, ám sem a női pisztolyosoknak (Csonka Zsófia, Babicz Sára, Tobai Sike Renáta), sem a női puskásoknak (Joó Éva, Karmacsi Ildikó, Veres Kata) nem sikerült egyelőre az olimpiára jutás.

A sportlövőknél a puska, pisztoly, valamint a koronglövő szakág számára is még egy-egy Vk-viadalt rendeznek idén, azokon kívül az előbbi képviselőinek a belgrádi Európa-bajnokságon, míg utóbbiak számára az Eb mellett a szintén a szerb fővárosban sorra kerülő világbajnokságon lesz lehetőség a kvótaszerzésre ebben az évben.