Vágólapra másolva!
Norman Baker brit közlekedési miniszter arra kérte a londoniakat, hogy - elkerülendő a káoszt - a jövő évi nyári olimpia idejére változtassanak közlekedési szokásaikon.

Napra pontosan egy év múlva, augusztus 3-án rendezik az első atlétikai versenyszámokat a londoni nyári olimpián. Az évfordulón Norman Baker közlekedési miniszter kiemelte, a játékok alatt közel hárommillió plusz emberrel kell számolni a városban, ezért, hogy ne legyen káosz, a londoniaknak változtatniuk kell közlekedési szokásaikon.

A kormány nevében arra kérte a helyieket és az ingázókat, hogy az olimpia alatt a rövidebb távokat kerékpárral vagy gyalog tegyék meg. Akik a munkahelyüktől távolabb élnek, próbáljanak alternatív útvonalakat találni, lehetőleg csúcsidőn kívül utazzanak, amennyiben lehetőségük van rá, használják ki a távmunkát, és a tárgyalásokat videokonferenciák keretében tartsák meg.

"Az olimpia a közlekedési rendszerünk és az alkalmazkodóképességünk tesztje lesz" - nyilatkozta Baker. "Itt az ideje megolajozni a nyikorgó bringákat, előásni a túrabakancsokat, használni a videokonferencia-berendezéseket."