Vágólapra másolva!
Overdose vélhetően belerúgott az istálló oldalába, ezért egy ideig nem dolgozhatott, a kisebb sérülés miatt pedig nem lehetett volna tisztességgel felkészíteni az augusztus végi baden-badeni versenyre - írta a versenyló honlapja. Overdose legközelebb Párizsban, a Prix de l'Abbaye-n versenyez, ahol 2008 után bizonyíthat ismét. 

Mikóczy Zoltán tulajdonos elmondta a PannoniaOverdose.hu-nak, hogy az őszi szezon fő célja továbbra is az október másodiki Group I-es Prix de l'Abbaye Párizsban, amelyen 2008-ban lova elsőként ért célba, ám a futamot érvénytelenítették. Szeptember 11-én egy előkészítő futamon indul a ló ugyanazon a párizsi pályán.

Ascotból hazatérve még az augusztus végi baden-badeni Group II-es Goldene Peitsche merült fel az őszi szezon első versenyeként, ám ezt már biztosan kihagyja Overdose, mivel vélhetően belerúgott az istálló oldalába, ami hátráltatta a felkészülését.

"A tréningmunkákat e hét végén, vagy jövő hét elején kezdheti újra Overdose. Ez esetben reális esély van arra, hogy az őszi szezon fő célja, a Prix de l'Abbaye előtt még egy felkészítő versenyt tudjunk adni neki" - fogalmazott Mikóczy.

Overdose 2008-ban elsőként ért célba a Prix de l'Abbaye-ben, ám egy beragadó startbox miatt a futamot érvénytelenítették, és lévén akkor még veretlen volt, nem vállalták a versenynap végi újrafutást. Overdose rajongói azóta várnak rá, hogy ismét bizonyíthasson Párizsban.

Forrás: MTI/EPA/Charlie Crowhurst