Vágólapra másolva!
Sidi Péter szerint amennyi energiát a panaszkodásra fordított a sportlövők elnöke az elmúlt 12 évben, annyiból világszínvonalú eredményeket lehetett volna elérni. A komáromi lövő ezért saját klubot alapított, hogy újra többemberes legyen a sportág.

A Komárom Olympia SE-t azért alapítottuk, hogy újra többemberes sportág legyen a sportlövészet, és rövid távon a londoni olimpiára a lehető legtöbb kvótát szerezzük meg - mondta Sidi Péter kedden Komáromban, ahol Molnár Attila polgármester fogadta a belgrádi Európa-bajnokságon egy arany- és két ezüstérmet nyert versenyzőt.

Sidi hozzátette, az Eb-n egy-két embernél apróságokon múlott az olimpiai kvótaszerzés, szerinte a Magyar Sportlövők Szövetsége nem figyelt oda a felkészítésre, kimaradtak a téli táborok, és márciusban már a versenyek miatt nem volt elég idő.

A tavaly világbajnoki címet is szerzett sportoló úgy véli, megérte kiállni a véleményéért, amikor a szövetséggel szembe menve tavasszal megalapította a Komárom Olympia SE-t, hiszen a sportlövők elitjét összefogó öttagú egyesületből hárman - Bognár Richárd, Csonka Zsófia és Sidi Péter - már ott lesznek az olimpián. Igaly Diánának nagy esélye van szeptemberben a kvótaszerzésre, és nem esélytelen Gerebics Roland sem.

"Megérett a váltásra a Magyar Sportlövők Szövetsége. Az nem munka, hogy 12 éve csak panaszkodik az elnök. Ha ennyi energiát fektetett volna másba, azzal már világszínvonalú eredményeket lehetett volna elérni a marketing terén is" - mondta Sidi Péter, aki szerint a sportvezetők egy része megélhetési vezetőként végzi a munkáját, és annyi pénzt présel ki az állásából, amennyit csak tud. Aki ezen változtatni akar, azt pedig megpróbálják eltaposni - tette hozzá.

"Elvárjuk a vezetőinktől azt a munkát, amelyet mi is elvégzünk a lőállásban. Ha a vezetők nem végeznek világszínvonalú munkát, akkor miért várják el a sportolóktól, hogy világszínvonalon teljesítsenek?" - érvelt a 2009-ben a világ legjobb sportlövőjének választott Sidi.

Elmondta, hogy az amerikaiak számítógépes programmal figyelik az élvonal szereplését, s neki egy arany- és egy ezüstérmet jósolnak az olimpián.

"A belgrádi Eb-n az döntött mellettem, hogy óriási rutinom van a szeles pályákon, a Duna melletti komáromi lőtér is ilyen" - idézte fel a versenyt, majd hozzátette, a döntő előtt hárman holtversenyben voltak, majd ötven méterről állva tízből kilencszer eltalálta a céltábla egy centiméteres közepét, és sikerült kezelnie az esélyesség terhe alatti versenyzés feszültségét.

Sidi Péter köszönetet mondott Komáromnak az erkölcsi és anyagi támogatásért, mellyel a mindennapok terhét levették a válláról, és elmondta, támogatják a sportegyesületet is, de a szervezet mellett marketingcsoport is dolgozik, s az összefogással komoly reklámértéket képvisel a sport elitjét jelentő öt lövész.

Terveivel kapcsolatban kifejtette: szeptemberben az ötvenméteres bajnokságot kötelező megnyernie, majd részt vesz a Világkupa-döntőn, októberben pedig megkezdi az olimpiai felkészülést.