Vágólapra másolva!
Damian MacPherson aki tizenhárom éve vesz részt a magyar golféletben, s ez év januárjától a magyar olimpiai csapat szövetségi kapitánya is, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét kapta a sport fejlesztésében elért eredményiért.

Honlapján megjelent közleményében a Magyar Golf Szövetség az egész sportágnak szóló elismerésként üdvözli a kitüntetést. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, a közelgő nemzeti ünnep alkalmából pénteken délelőtt, a Szépművészeti Múzeumban adta át a kitüntetést.

MacPherson amellett, hogy a hazai sportéletben tizenhárom éve vesz részt, ez év januárjától a magyar olimpiai csapat szövetségi kapitánya is. A válogatott tagjait arra kell felkészíteni, hogy sikeresen szerepeljenek az olimpiai kvalifikációs versenyeken, amelyeken a 2016-os Rio de Janeiro-i olimpiai indulás lesz a tét - írja a közlemény.

A brit Damian MacPherson - a MacPherson Golf Academy névadója - 1998 óta él Magyarországon, folyékonyan beszél magyarul. Mint saját weboldalán olvasható, 2010-től kezdődően a PGA of Europe 30 fős tanácsadói csapatának tagjaként nemzetközi golf projektekben is konzultál.