Vágólapra másolva!
Cápatámadásban vesztette életét egy fiatal szörföző vasárnap Ausztrália nyugati partjainál: a tengeri ragadozó gyakorlatilag leharapta a huszonéves fiatal férfi alsó felét.

Az áldozat Dunsborough város közelében, a Bunker-öböl melletti, Farm nevű népszerű szörfparadicsomban barátaival együtt élvezte a hullámokat bodyboardján, fekve vagy térdelve használatos szörfdeszkáján, amikor a cápa lesújtott: leharapta a fiatalember lábait és törzsének alsó részét.

A baleset idején mintegy harmincan szörföztek a strandon, amelyet a történtek után azonnal lezártak. A hatóságok helikopterekkel indultak a gyilkos cápa és az áldozat megmaradt testrészeinek felkutatására.

A környéken néhány hónapja már láttak cápákat a nyílt tengeren, de ennyire közel a parthoz még sosem merészkedtek.

Ez volt az első halálos cápatámadás Ausztráliában február óta, és a negyedik 2008 decembere óta, ezen a környéken pedig húsz éve az első cápatámadás.

Ausztrália vizein gyakoriak a cápák, de csak ritkán támadnak emberre. Mindazonáltal az elmúlt húsz évben huszonnégy ember vesztette életét cápatámadásban a 35 ezer kilométer összhosszúságú ausztrál partoknál.