Vágólapra másolva!
Kéthetes augusztusi leállása miatt nem indul a vasárnap esedékes párizsi Group III-as, 1000 méteres versenyen Overdose.

A magyar versenyló lábsérülés miatt volt kénytelen időlegesen leállni az edzésekkel, mostanra pedig nyilvánvalóvá vált, hogy nem futhat a hétvégi versenyen.

"A kéthetes leállást követő idő nem bizonyult elégnek arra, hogy Overdose megfelelő formába kerüljön, és nevéhez méltóan szerepeljen" - indokolta a döntést kedden Mikóczy Zoltán, a ló társtulajdonosa a Pannoniaoverdose.hu-nak. "Erőltethettük volna, de akkor nagyobb eséllyel tettük volna ki a sérülés veszélyének. Jóval fontosabb az őszi szezon legrangosabb rövidtávú európai versenye, az október eleji Group I-es Prix de l'Abbaye, és nem akartuk kockáztatni a részvételét. Ebben a két hétben a korábbi savós patairha-gyulladása miatt szigorú diétára kellett fognunk, ami fehérjemegvonással is járt."

Mikóczy hozzátette: a ló a leállása óta folyamatosan dolgozik, de a kényszerpihenő nagyon rosszkor jött. "Ez nem egy veszélyes, hosszú távon kiható sérülés. Túl van rajta, már nem hátráltatja a felkészítését, csak nagyon, de nagyon rossz pillanatban jött. Az őszi szezon legfontosabb versenyének pedig mindent alárendelünk. Még nem tökéletes formában, túl korán starthoz engedve csak ronthattuk volna az esélyét az októberi párizsi versenyre" - fűzte hozzá.

Overdose 13 veretlenül teljesített futam után tavaly csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén, miután felépült súlyos sérüléséből, a savós patairha-gyulladásból. Idén Hoppegartenben nyert, majd a Haydock Parkban hetedik lett, a Royal Ascoton pedig már jó formát mutatva, a győztestől alig elmaradva negyedikként végzett.