Vágólapra másolva!
A harmadik versenynapon is megőrizte élcsoportos pozícióját Vass Dóra a ritmikus gimnasztikázók montpellier-i olimpiai kvalifikációs világbajnokságán: 18. helyével jó esélye van arra, hogy bekerül a pénteki döntőbe. Forray Fanni a 76., Szalóki Violetta a 92. a csütörtöki folytatás előtt.

Szerdán a mezőny egyik fele - a három magyar induló is - szalaggal, a másik fele pedig buzogánnyal szerepelt. A hazai szövetségtől kapott tájékoztatás szerint Vass minimális technikai hibával mutatta be gyakorlatát, amire 25,825 pontot érdemelt ki, így összesítésben - labda- és karikapontszámával együtt - 78,275 ponttal várja a csütörtöki versenynapot.

Forray Fanni 23,600, a gyakorlata előtt vállsérülést szenvedő Szalóki Violetta pedig 19,350 pontot kapott szerdai produkciójára. Előbbi 69,850, utóbbi 67,100 ponttal áll eddigi három eredményének összesítése alapján.

Csütörtök estére alakul ki a 24-es döntő, amelyben országonként két versenyző indulhat. A pénteki fináléba a legjobb három szer eredménye alapján lehet bejutni. Ott az első 15 olimpiai kvótát szerez, a 16-24. pozícióban záróknak pedig a januári kvalifikációs tornán lesz még esélyük kiharcolni a londoni részvételt.