Vágólapra másolva!
Sebestyén Pétert hívta meg egyik pilótájának helyettesítésére az olasz Matteoni Racing Team a MotoGP hétvégi Valenciai Nagydíjára.

A gyorsaságimotoros-vb évzáró futamán a magyar pilótának az Apriliával versenyző spanyol Joan Perellót kell helyettesítenie a 125 kcm-esek között.

A futam egyben a 125 kcm-es kategória búcsúhétvégéje is lesz, melyet jövőre a Moto3 vált fel.

Valenciában a mezőny megemlékezik a tragikus balesetben elhunyt Marco Simoncelliről, akinek édesapja az egyperces néma csend helyett egyperces motorbőgést kért a szervezőktől.

"Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, a valenciai a kedvenc pályám, ismerem is elég jól" - nyilatkozta Sebestyén. "Tavaly ugyanez megadatott, hogy az utolsó pillanatban kijutottam a versenyre, akkor jól sikerült a hétvége, remélem, most is hasonlóan jól fog menni! Örülök, hogy Apriliával mehetek, ezeket a gépeket már régóta ismerem, szeretem is nagyon. Megtiszteltetés számomra, hogy ott lehetek a 125-ös kategória búcsúhétvégéjén, és hogy a többi versenyzővel együtt tiszteleghetek Marco Simoncelli emléke előtt."

A 17 éves Sebestyén az idén tíz helyszínre utazhatott el a világbajnokságon, de szinte minden futamán technikai problémák hátráltatták, és szeptember elején szerződést bontott a csapatával, a Caretta Technologyval.