Vágólapra másolva!
A Sportcsillagok Gálaestjén eldőlt, hogy a magyar sportújságírók szavazatai alapján kik lettek az év sportolói, ki lett az év edzője és szövetségi kapitánya, és melyik magyar csapat volt a legjobb 2011-ben. A tornász Berki Krisztián nem hitte, hogy idén is nyerni fog, a kajakos Csipes Tamara örül apja sikerének, míg az FTC nőikézi-csapatának kapitánya a Győr BL-sikerében bízik.

A szavazás részletes eredményeit itt nézheti meg!

"Egészen a díjátadásig mondogattam magamban, hogy biztosan nem én nyerek ismét, ugyanakkor, természetesen nagyon örülök az elismerésnek" - nyilatkozta az év férfi sportolójának választott Berki Krisztián. "Nehéz év áll mögöttem, nem volt könnyű feladat megvédeni a világbajnoki címemet, és megszerezni az olimpiai kvótát, de sikerült, és ez a legfontosabb. El kell mondanom azonban, hogy akár Gyurta Daninak, akár Vajda Attilának odaadtam volna ezt a díjat, hiszen ők is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak ebben az évben" - tette hozzá a tornász, aki idén világbajnok lett lólengésben, és olimpiai kvótát szerzett.

Az év női sportolója, a szegedi kajakvébén két egyéni számban (K-1 1000 és 5000 m) is vb-aranyat nyert Csipes Tamara duplán örülhetett, hiszen apja, Csipes Ferenc lett az év edzője. "Természetesen nagyon örülök a saját és édesapám elismerésének is. Mi egymás között viccelődtünk, hogy melyikünk nyerhet, de ilyen szinten nem rivalizálunk egymással. Az édesapám kisebb betegsége miatt nem tudott jelen lenni a díjátadón. Szerencsére az irányításával dolgozó csapat egyben marad, örülök, hogy ennek én is részese vagyok."

Szucsánszki Zita, az FTC KEK-győztes csapatkapitánya szerint már nagyon sokan régóta várták a női kézilabdától, hogy egy csapat elhódítson egy rangos nemzetközi trófeát. "Nekünk ez sikerült, még ha ez nem is a Bajnokok Ligája volt. Ráadásul igen szerethető együttes a miénk, alig van idegenlégiósunk, és talán ezért élveztük a sportújságírók támogatását is."

Szucsánszki a nagy rivális Győrről is szót ejtett: "Noha első klubcsapatként nyertünk ezen a szavazáson, jövőre könnyen diadalmaskodhat a Győr is, ha megnyeri a BL-t, amire szerintem jó esélye van. Mi pedig címvédőként szeretnénk elődöntőbe jutni a KEK-ben, illetve itthon jó lenne egyszer megfogni a Győrt."

Storcz Botond lett az év szövetségi kapitánya: "Nagyon jólesik ez az elismerés, különösen azért, mert ezt nemcsak én, hanem az egész magyar kajak-kenu sport kapta. Azt nem mondom, hogy jövőre is szeretnék én nyerni ebben a versenyben, inkább úgy fogalmazok, nagyon örülnék neki, mert akkor az azt jelentené, hogy az olimpia évében újabb nagyszerű eredményeket értek el a magyar kajakosok és kenusok."