Vágólapra másolva!

A teljes elnökséget leváltották az evezősszövetségnél

Előbb visszahívták Mitnyan György elnököt és a teljes elnökséget, majd Regényi Tamás 43 éves jogászt, egykori országos bajnok versenyzőt választották meg Magyar Evezős Szövetség új első számú vezetőjének a szervezet  pénteki rendkívüli közgyűlésén.

Az elmúlt két évben a felügyelő bizottság elnöki posztját betöltő sportvezető megbízatása a 2013-as évi rendes közgyűlésig szól.

A visszahívás után eredetileg három elnökjelölt volt, ám közülük ketten, a visszahívott Mitnyan György, valamint Mihály Tibor a közgyűlésen jelezte, visszalép, így Regényit egyedüli jelöltként, nyílt szavazással, egy ellenszavazat mellett választották meg.

Az új elnök az MTI-nek elmondta, hogy korábban húsz évig evezett versenyszerűen, ifiként válogatottságig vitte, majd több felnőtt országos bajnoki címet nyert a Csepel színeiben. Három diplomája van, és több éves értékesítési tapasztalattal is rendelkezik.

Regényi a közgyűlésen tartott bemutatkozó beszédében hangsúlyozta: olyan időszakban veszi át az elnökséget, amikor sok változáson megy át a magyar sport, ráadásul hamarosan olimpiát rendeznek, ezért a felkérés után először gondolkodási időt kért. Csak ezután vállalta el a jelöltséget, az elnöki poszt betöltését pedig nagy kihívásnak tekinti. Fontosnak tartja azt is, hogy a jövőben ne egyedül az elnök, hanem igazi csapatként az elnökség vezesse a sportágat.

A vezetőségváltás valódi érdemi vita nélkül zajlott le. Megválasztása után Regényi, mint a felügyelő bizottság előző elnöke megtartotta a felügyelő bizottság jelentését a szövetség elmúlt időszakának működéséről. A pesterzsébeti vízibázis kapcsán elmondta, hogy a projekt 2010 májusi elindítása óta összesen 58 millió forint kiadás mellett 52 millió bevétel jelentkezett.

"Az volt a cél, hogy a projekt ne veszélyeztesse a szövetség likviditását. Ez nem teljesen valósult meg" - fogalmazott, majd hozzátette, hogy a problémát nem tartja jelentősnek, mert vannak olyan bevételi összegek, amelyek még nem érkeztek be. Regényi beszélt arról is, hogy az erzsébeti vízibázishoz kapcsolódó egyes építési engedélyek egyelőre nincsenek meg, ez a helyi önkormányzat szerint két évvel meghosszabbíthatja a projektet.

Az új elnök egyúttal határozottan cáfolta azt a sajtóértesülést, mely szerint a felügyelő bizottság Mitnyan György elnöksége idején nem kapott volna megfelelő betekintést a szövetség irataiba. Azt is hozzátette: nincs összefüggés a felügyelő bizottsági jelentés és a vezetőségváltással járó rendkívüli közgyűlés összehívása között.

A közgyűlésen új elnökséget is választottak, amelybe Szántó Éva, Simon Gábor, Petrity Rudolf, Váczy Emese, Kokas Péter, Zsömle Balázs és Matheisz József került be.